Wat is een MRI-scan?

Gratis stockfoto met anatomie, hersenen, magnetische resonantiebeeldvorming
Bij een MRI-scan (magnetic resonance imaging scan; ook bekend als magnetische resonantie tomografie) wordt gebruik gemaakt van een krachtig magnetisch veld in combinatie met radiogolven om in real time visuele beelden te maken van interne structuren en organen in uw lichaam. Een MRI-scan kan problemen zoals tumoren opsporen, die zichtbaar zullen zijn op de beelden die worden gemaakt. Bij een MRI-scan wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstraling.
MRI-scans zijn zeer nuttig bij het opsporen van de vroegste stadia van kanker en in het bijzonder hersengezwellen. Deze gezwellen worden misschien niet levensbedreigend, maar als ze in een vroeg stadium worden ontdekt, is het mogelijk ze te genezen. In het geval van hersenneoplasma’s kunnen zij operatief worden verwijderd of kan de patiënt blind en niet-functioneel worden achtergelaten.
Magnetische resonantie beeldvorming wordt ook gebruikt om poliepen en andere gezwellen in het lichaam op te sporen en te diagnosticeren. Deze poliepen kunnen worden verwijderd voor een controle of ze kunnen onbehandeld en statisch worden gelaten om later te worden gecontroleerd; wanneer ze in een vroeg stadium worden ontdekt, kunnen ze operatief worden verwijderd.
Een andere nuttige manier om aandoeningen in uw lichaam op te sporen en te diagnosticeren is het gebruik van CT-scans. CT-scans maken gebruik van soortgelijke magnetische resonantie beeldvormingstechnieken, maar zij maken gebruik van een technologie die een stroom van coherente energie creëert over een plaag van detectoren die allemaal met dezelfde snelheid werken. In totaal zijn er acht CT-scanners in het ziekenhuis die samenwerken om in totaal 16.000 scans per dag te maken.
CT-scans worden ook gebruikt om aneurysma’s op te sporen. Eén op de vijf beroerten wordt veroorzaakt door een aneurysma. Het vinden en diagnosticeren van aneurysma’s kan worden gedaan met behulp van CT-scans. Bijna de helft van alle beroerten wordt veroorzaakt door aneurysma’s in de hersenen.
Beroerten kunnen ook worden opgespoord met verschillende scantechnieken. Hoewel er verschillende soorten beroertes zijn, wordt de meest voorkomende beroerte een cerebrovasculair accident (CVA) genoemd. Om een leven te redden, is het gebruikelijk dat een alerte patiënt onmiddellijk na een beroerte naar de spoedafdeling wordt gestuurd.
Tijdens een beroerte kunnen sommige patiënten hun gezichtsvermogen verliezen. De Mooney-technologie (radiologie met geconcentreerde stralen) kan worden gebruikt om beroertes op te sporen terwijl ze aan de gang zijn door geluidsgolven met een hoge frequentie door het bloedvat van de patiënt te zenden. Deze golven dwingen het zuurstofrijke bloed weg van de hersenen en zorgen ervoor dat de bloedcellen zich rond de hersenen verzamelen. Net als bij een MRI-scan ontstaat zo een doorsnede waardoor een CT-scan kan worden uitgevoerd.
CT-scans zijn nuttig om zowel beroertes als bloedklonters op te sporen. Deze scans kunnen een beroerte opsporen en helpen bij het stellen van de juiste diagnose en het nemen van de juiste beslissing over de behandeling. Ze verminderen het risico op overlijden tijdens de eerste drie dagen van een beroerte. Patiënten die een beroerte overleven, kunnen blijvend gehandicapt zijn, maar raken niet verlamd en verliezen geen motorische vaardigheden.
FDA STELT “ioticsinnmary” UIT VOOR STROKEAN ORgans sequencedmuscle
Op 3 mei 2007 heeft de Food and Drug Administration (FDA) het gebruik goedgekeurd van het “antibiotica-medicijn” Miconazole voor de behandeling van een bacteriële prostaglandine E2 die vrijkomt uit een geïnfecteerde frequent eubiotische darm. Dit is de eerste ziekte ter wereld die door de Centers for Disease Control (CDC) als pandemie is aangemerkt.
Het geneesmiddel is in de Verenigde Staten verpakt en verkocht onder de merknaam Miconazol. Lite-Leaf en Monistat merknaam hebben toestemming gekregen om het antibioticum op de markt te brengen. Er zijn twee sleutels tot een juist gebruik van antibiotica. Ten eerste moeten de antibiotica worden ingenomen zoals voorgeschreven door een arts.ilusS van het betrekkelijk nieuwe bedrijf Penlac is een van de snelst groeiende generieke antibioticamarkt. De populariteit is te danken aan de verbazingwekkende therapeutische werking. Onderzoek heeft aangetoond dat Miconazol bacteriën en virussen veel beter doodt dan zijn duurdere neef, maar dit antibioticum kan voor sommige patiënten onbetaalbaar blijken te zijn. Als u vragen hebt over het juiste gebruik van antibiotica, neem dan contact op met uw arts.
This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.